15 February 2015

Shopping, konst och caféer på Österlen

This is the Swedish version of the article about Shopping, art and cafés in Österlen

1. Kabusa designbutik. En trevlig och stor inredningsbutik nära Ystad. Adress: Österleden 1068 in Köpingebro. http://kabusadesignfactory.com/

2. Olof Viktors cafe och bageri. Mycket populärt café och bageri. Förvänta dig en lååång kö så meddtag tålamod för att fika på detta trevliga café. Eller köp med något från bageriet och ta en picnic i de vackra omgivningarna. Adress: Österlenvägen 86, Glemminge. www.olofviktors.se

3. Rolig och annorlunda keramik i Elna Karin Helgesson keramikbutik 912 Kåseberga. Den finns mellan Kåseberga och Löderups Strandbad. Adress: Östra Kustvägen 912, Löderup.
http://elnakarin.wordpress.com/
http://www.912kaseberga.se/

4. Annika Jägfeldt är en kostnär som målar rockstjärnor. Snygga annorlunda tavlor som gör mig glad. Hon visar sin konst på Galleri Jägfeldt i Löderup. Adress: Peppingevägen 249, Löderup. http://www.annikajagfeldt.com/

5. I samma by hittar du Åsa Melins galleri Galleri PeppingeKeramikansikten, inramad poesi och tänktvärda citat. Adress: Peppingevägen 256, Löderup.
http://www.asamelin.se/

6. Det känns mer som en konstupplevelse än galleri. Det är definitivt värt att besöka  Elisabeth Ahlqvist´s galleri i Ingelstorp. Hennes installationer är fantastiska. Ateljé Tuvegården.
http://www.ateljetuvegarden.com/my-art/installations/

7. En bit av medelhavet. är ett café och inredningsbutik med keramik från medelhavet. Du hittar det Hammenhög. Adress: Simrishamnsvägen 8 in Hammenhög.

8. Butiken KAOS är en av mina favoriter. Den finns precis söder om Kivik och säljer konst och lokalt hantverk från en mängd konstnärer och hantverkare. Det är lätt att hitta precis vid stora vägen. Dessutom ett ekologiskt café i bottenvåningen i mysig miljö. Här hittade jag min favorit tekopp. Den är gjord av Saga Johnsson som har sin studio på Stens huvud precis i närheten. Du kan också besöka hennes ateljé och lilla butik på vägen till Stens huvud.

9. Det är väl nästan obligatoriskt att besöka Kiviks Musteri. Lokalt producerade juicer, sylt, cider m.m. Smakar fint efter en dag i solen. De har även ett litet museum där besökarna kan se hur musten produceras, trevligt café och en restaurang.
http://www.kiviksmusteri.se

10. Och på vägen tillbaka från Kiviks musteri kan ni stanna till på vägen för ytterligare en kulturell upplevelse. Besök Björn Ranelid och köp hans signerade böcker. Perfekt som present. Han har en skylt längs vägen så det är lätt att hitta.


 
En av alla vackra äppleodlingar i Kivik


Trevlig resa! :)

No comments:

Post a Comment